Anneke-Meijers.jpg

Anneke Meijers | Casanova

Ik heb Paard Actief (Ingeborg ) voorbij zien komen op Facebook toen ik zoekende was om puzzelstukjes op zijn plaats te leggen met mijn paard Casanova. Ik heb hem gekocht toen hij 10 was. Heb er een paar maanden op gereden en toen kreeg hij intens last van vluchtgedrag onder het zadel. Ander zadel laten aanmeten, behandeling door osteopaat.... toen besloten na een poosje aanmodderen om Cas opnieuw te laten leren bewegen. Hij gebruikte zijn lijf compleet verkeerd en ik zo groen als gras wist niet hoe of wat. Dit 5 maanden, intensieve training van paard aan de dubbele lijnen en na een maand of 2 werd ik meegetraind. Hier heb ik enorm veel geleerd. In die revalidatie kwam er ook veel trauma naar boven, dit werd mede behandeld door Cranio Sarcraal behandelingen. Deze behandelingen waren erg heftig voor Cas. Ze duurden ook 3 uur lang, daarna mocht paard een week ongeveer niks doen qua training. Cas kwam weer thuis en de behandelingen qua Cranio waren nog lang niet ver genoeg maar de dame die daar kwam moest anders nog verder rijden en ik vond de behandeling van 3 uur eigenlijk te lang voor Cas, dus ging zachtjes op zoek naar een alternatief en zo kwam Ingeborg voorbij.
Het mooie van Ingeborg is dat ze van meerdere markten thuis is. Ze behandeld paarden met Cranio, sportmassage en ET. Dus ze kwam voor Cas eerst voor Cranio, daarna pakte we de sportmassage erbij en in die verwerkte ze hier en daar de nieuwe methode ET bij Cas. Cas had/ heeft hier zowel mentaal als lichamelijk erg veel baat bij, hij gaat steeds losser en fijner bewegen. Cas is een paard wat spanning opbouwt en vasthoud in zijn lijf waardoor hij stijf en stug als een hark was. Hij wordt steeds losser en leniger en kan zowaar gewoon ook ontspannen lopen nu. Inmiddels zijn we wel 4 jaar verder, met een compleet ander paard zowel in zijn lijf als in zijn paard zijn. Ingeborg bedankt voor het mede op de rail krijgen van mijn soulmate! 

Je bent inmiddels al zo vaak geweest dat we samen ook een band hebben opgebouwd! Ik vind je een fijn persoon om mee samen te zijn, je kijkt enorm waar je wat kan verbeteren aan mens en dier om een nog fijnere combinatie te kunnen laten genieten samen.  Ik kan iedereen die op een fijne diervriendelijke manier zijn paard wilt verbeteren aanbevelen om met Ingeborg aan de slag te gaan. 

Lianne-Beekhuizen---Eye-Catcher.jpg

Lianne beekhuizen - eye catcher

Meer dan 2,5 jaar geleden was ik op zoek naar iemand die mijn paard Eye Catcher geregeld sportmassage kon geven. Via internet kwam ik op de site van Paard Actief terecht en de 1e afspraak was snel gemaakt.

Na een zorgvuldige intake en fijne massagebehandeling voor mijn paard was ik overtuigd dat deze behandelingen er mede toe bijdragen dat mijn paard goed in z'n vel zit en het werk prima aan kan! Later zijn daar de cranio sacraal en equine touch behandelingen aan toegevoegd.

Afhankelijk van mijn ervaringen in het werk met mijn paard en hoe hij op dat moment voor Ingeborg aanvoelt, bepalen we in overleg welke behandeling het beste ingezet kan worden.

Met veel geduld en aandacht voor paard en eigenaar doet Ingeborg haar werk uitstekend! Mijn paard geniet zichtbaar van de behandelingen! Ook leert ze de eigenaar een aantal oefeningen aan om zelf toe te passen bij het paard. Daarnaast heeft Ingeborg een hele fijne open persoonlijkheid om mee om te gaan!  Het feit dat Ingeborg nu ook voor de ruiter de nodige (sport) massages en bodywork kan aanbieden, is een mooie aanvulling. Immers een ruiter die lichamelijk in balans is en z'n lichaam goed kan gebruiken tijdens het paardrijden, hoe fijner dit is voor je paard! Samen happy athletes! 

Leonie-Noordhoek.jpg

Leonie Noordhoek | Stef

Mijn Haflinger ruin van bijna 16 heeft meerdere problemen. Hij is onder andere insuline resistent waardoor bewegen heel belangrijk voor hem is. Daarom vind ik het erg belangrijk dat hij lekker in zijn vel zit en lekker kan bewegen. Daarom komt Ingeborg hem regelmatig behandelen, waar hij erg profijt van heeft.

In december zag ik dat hij wat moeite had met zijn rechter achterbeen, zijn zwakke plek. Ingeborg gevraagd hem weer te behandelen en daarna verbeterde hij duidelijk, waardoor hij weer lekkerder kan lopen.

De behandelingen van Ingeborg zijn echt een aanvulling voor Stef om hem goed te houden!