Equine Bodywork

lichaamswerk voor uw paard

Equine Bodywork is de naam die ik geef aan hetgeen ik doe naast Cranio Sacraal. Samen met een eigenaar ga ik het liefst een lange termijn samenwerking aan waarin we als team het paard optimaal in balans krijgen en houden. Technieken die ik inzet naast Cranio Sacraal, komen voornamelijk uit de sportmassage, triggerpoints en fascia | myofascia release technieken zoals Equine Touch, Masterson Method en Gillian Higgins

(Sport-)massage, myofascia release en Trigger Points is het toepassen van (on)gestructureerde druk, spanning, beweging, trilling op de zachte weefsel van het lichaam: spieren, pezen, fascia, lymfe en organen, met als doel uw paard te helpen spieren te ontspannen, afvalstoffen af te voeren en te mobiliseren. Het helpt mogelijke problemen in een vroegtijdig stadium te signaleren. 

Equine Touch is een niet-invasieve, holistische methode van Bodywork, gericht op de zachte structuren van het lichaam; met name bindweefsel (fascia), spieren, pezen, gewrichtskapsels en ligamenten, met gebruikmaking van een zeer specifieke move.  Deze moves kennen specifieke locaties: ze volgen de fascia lijnen, meerdere meridianen en locaties waar vaak triggerpoints | verklevingen voorkomen. 

Waar is bodywork goed voor? Een beetje in spieren kneden?  Kan ik niet beter gewoon de osteopaat of de fysio laten komen?

Ja en nee. Ik raad zeker ook aan samen te werken met andere professionals, zoals de fysio, chiropractor en osteopaat. Voorop blijft, vanzelfsprekend, staan dat veterinaire zorg, vóór welke behandelwijze dan ook gaat. Al is het maar om bepaalde zaken uit te sluiten. Behalve een veearts, mag niemand een diagnose stellen, ook Paard Actief niet. 

paarden massage losmaken van de schouder Paard Actief.jpg

Losmaken van de scapula | het schouderblad van het paard.

Duidelijke uitleg - eerlijk - goede adviezen! Heel blij dat Ingeborg met enige regelmaat bij mijn paard komt kijken! Zij kijkt met andere ogen naar de training, voeding maar voornamelijk naar mijn paard. Het houdt je als ruiter scherp en geeft nieuwe inzichten.
— Wendy Smits

Paard actief is niet opgeleid om diagnoses te mogen stellen. De cranio sacraal | bodywork consult is een aanvulling op de totale verzorging van uw paard en is nooit ter vervanging van reguliere veterinaire zorg. Raadpleeg daarom altijd eerst uw vertrouwde veearts.