Bodywork voor ruiters

Nieuw! Nu ook voor ruiters

Gedurende de jaren dat Paard Actief met paarden werkt, werd het steeds duidelijker dat ook veel ruiters|eigenaren compensaties in het lichaam hebben. Frapante is dat eigenaren alles over hebben voor hun paard en meer investeren in een goed team voor het paard, maar ze vergeten zichzelf.

Sportmassage-ruiter.jpg
Uw lichaam heeft blokkades. Deze brengt u over op uw paard. Gun niet alleen uw paard een consult, maar ook uzelf.

Vanuit de wens vaardigheden voor de paarden te verbeteren, het zien van vergelijkbare problemen in het lichaam van de ruiter en het paard en op vraag van meerdere klanten, ben ik mij gaan bekwamen om ook de ruiter een consult te kunnen bieden. Dit doe ik met dezelfde technieken: Sportmassage, Triggerpoints, Equine Touch maar voor mensen heet het dan V.H.T. (Vibro Musculair Harmonisation Technique) en toekomstig ook cranio.

u wilt zich niet ontkleden? geen probleem!

Er zijn genoeg mensen die zich onprettig voelen om zich bij een vreemde te ontkleden. Zeker wanneer u nog nooit bij een behandelaar bent geweest, is het heel begrijpelijk dat dit spannend is.

Allereerst, al helpt het vast niet dat ik het zeg, een professionele therapeut ziet heel veel lichamen en geloof me, we zijn allemaal mooi en uniek. Tijdens een sportmassage dekt de behandelaar u continu af. Alleen het gedeelte van het lichaam dat gemasseerd wordt, is vrij (ondergoed houdt u gewoon aan!). 

Vibromusculair-Harmonisation-Technique---VHT.jpg

Tijdens een sportmassage, wordt u continue afgedekt. Alleen het gedeelte van het lichaam dat gemasseerd wordt, is vrij (uw ondergoed houdt u gewoon aan!). 

Behandeling met kleding! 

Paard Actief beheerst ook bodywork technieken die juist mét kleding aan gedaan kan worden (geen spijkerbroek s.v.p.). Een mooie manier om kennis te maken met de voordelen van bodywork op een toegankelijke manier.

Ik merk echt verschil... en dat gebeurt bij mij niet zo snel :)..
— Marieke Nieuwstraten

Let op!

Paard Actief biedt nog geen consults aan mensen met een volledige cranio sessie. Per september 2019 start de HBO geaccrediteerde opleiding tot cranio sacraal therapeut voor mensen bij het Upledger Instituut. Doelstelling daarmee is het Cranio Sacrale werk met paarden verder te ontwikkelen en verdiepen én mensen/ruiters te kunnen helpen.


Paard actief is niet opgeleid om diagnoses te mogen stellen. De cranio sacraal | bodywork consult is een aanvulling op uw totale verzorging en is nooit ter vervanging van reguliere medische zorg. Raadpleeg daarom altijd eerst uw huisarts.