Cranio voor ruiters

Nieuw!

 

Cranio Sacraal (CS) is een behandelwijze die met uiterst subtiele technieken (geen manipulaties, wel mobilisaties) de blokkades van schedel tot wervelkolom opheft zodat het hersenvocht - de liquor- dat door die wervelkolom stroomt, vrijelijk kan bewegen. Cranio Sacraal richt zich daarmee sterk op het zenuwstelsel en de fascia|bindweefsel waarvan de hersenvliezen de grootste bindweefselvliezen zijn. Omdat bindweefsel het hele lichaam verbindt, is CS daarmee een holistische behandelwijze die het hele lichaam en zenuwstelsel behandelt en daarmee het zelfgenezend vermogen activeert. Meer weten? Lees dan gerust verder bij Equine Cranio

Let op! In opleiding

Per Januari 2019 start ik met de eerste module van de 4-jarige HBO geaccrediteerde opleiding tot Cranio Sacraal therapeut voor mensen.  Met deze opleiding is mijn doelstelling, zowel mijn werk met paarden verder te ontwikkelen en een nog betere cranio sacraal therapeut te worden. Dat is ook de aanleiding geweest om de opleiding tot Sportmasseur voor mensen te volgen. Daarnaast wil ik graag ruiters gaan behandelen. Zoals ik op mijn pagina bodywork voor ruiters al deelde geloof ik dat beiden regelmatig behandeling verdienen om een optimaal resultaat bereiken. Wij beïnvloeden sterk onze paarden en onze paarden ons. Niet voor niets hebben we het vaak over spiegelen. 

Vanaf januari start ik dan ook direct met behandelen van mensen met Cranio Sacraal, maar dan nog als onderdeel van een bodywork behandeling en pretendeer ik zeer zeker niet een volleerd en een compleet Cranio Sacrale behandeling te kunnen bieden.

Paard-Actief---Anatomie-mens.jpg

Paard actief is niet opgeleid om diagnoses te mogen stellen. De humane cranio sacraal behandeling is een aanvulling op de totale verzorging van uw lichaam en is nooit ter vervanging van reguliere medische zorg. Raadpleeg daarom altijd eerst uw vertrouwde huisarts.